Tips & tricks

 

 

 

Ga je zelf aan de slag met de productjes uit de webshop? Graag geef ik je nog enkele tips mee om tot een mooi geheel te komen. 

 


Aantal bedankjes 

Ik raad je aan om 3-5 verschillende soorten bedankjes te voorzien. (excl. de kindergeschenkjes) Dat geeft wat variatie in je presentatie en is gemakkelijker om mooi te schikken. 
Voorzie zowel lage als hoge geschenkjes, dat geeft een dynamisch geheel. 

Vergeet de kindergeschenkjes niet!

Kleuren bepalen

Begin altijd bij de proefdruk van je geboortekaartje. Zo kom je het beste aan een mooi geheel. Tijdens een sessie doopsuikeradvies nemen we 
de kleurenwaaier erbij en maken we een perfecte kleurencombinatie (jawel, ik heb een diploma kleuradviseur op zak!). 
Maak het zeker niet te schreeuwerig. Hou de basis bij rustige kleuren en kies 1 accentkleur. 

Eens iets anders

Je geboorteconcept krijgt zeker een "wauw" gevoel als je er iets origineels bij plaatst. De tijd van enkel suikerbonen is gepasseerd. 
Denk maar aan een parfumflesje, zeepstukje, jojo's, handcrème, badzout, bloembommetjes, ...
Hou je toch liever van zoetigheden? Vul je doosjes met likkoekjes, snoepkettingen of snoepjes!

Presentatie

Vroeger werden alle bedankjes in één keer gestald op de kast. Het is veel mooier een selectie bedankjes (vb 2-3 stuks per soort) te stallen op een mooi presentatiestukje zoals een rieten mand, een onderlegger, een marmeren plateau, ...
Voordeel van deze kleinere presentatiestukken is dat je ze nadien nog kan gebruiken in je interieur.  

De naam in het groot 

Een geboorteconcept is pas compleet als de naam van je kindje duidelijk zichtbaar is. Een naamhoepel is daarvoor een mooie oplossing.
Deze kan je verkrijgen in punniknaam of in hout, met of zonder bloemen. 
Je kan ook kiezen om de naam te laten uitsnijden in hout en op een voetje aan je doopsuikerconcept toe te voegen. 

Vaasje/uitdeelpot

Nog een mooie toevoeging op de achtergrond van je geboorteconcept is een vaasje met de restjes van de droogbloemen die je hebt besteld.
De droogbloemen zijn bij ons te verkrijgen per bundeltje en meestal heb je zo'n 3 bloemsoorten nodig om je bedankjes aan te kleden.
Met de overschot van deze bloemen kan je gemakkelijk een mooi en vooral bijpassend boeketje maken.
De overige suikerbonen kan je in een uitdeelpotje steken (van vb 800ml). 

Wanneer bestellen? 

Rond de 30 weken zwangerschap kan je best beginnen met je geboorteconcept.
We hebben niet alle materialen op voorraad (zoals bijv. de suikerbonen), dus reken toch zeker 10 werkdagen voor het ontvangen van je pakket. 
Als er gepersonaliseerde artikelen bij zijn zoals naamstickers, houten namen, graveringen, ... kan de levertermijn oplopen tot 15 werkdagen.
Dit zijn handgemaakte spulletjes en nemen wat meer tijd in beslag. Zelf heb je ook nog wat tijd nodig om alles in elkaar te knutselen na het leveren van je pakketje, dus de 7de maand lijkt me zeker niet te vroeg. Als je snoepjes hebt besteld, wacht je beter tot het laatste moment om deze te vullen in de verpakking.
Deze kunnen hard worden als je ze te lang uit de verpakking laat. Suikerbonen daarentegen is zonder risico, al hou je ze uiteraard best uit de zon. 

Hoe plooien, vullen, ... ?

Volg zeker onze Instagram account @studiogato_. Hier gaan regelmatig filmpjes op verschijnen over hoe je een doosje plooit, vult en afwerkt.